Egészségünkért mi tehetjük a legtöbbet,

értelmes, józan belátással, kiegyensúlyozott étrenddel és sok-sok mozgással. 

 

 

  • Az óráról órára hozott döntéseink határozzák meg az egészségünk állapotát, azt, hogy milyen betegségeket kapunk meg. 
  • A túlsúlyos, kimerült, cigarettán, kávéból, üdítőből, alkoholból, zsíros húsokból, szénhidrátból álló étrend egyenlő a korai megbetegedéssel és az idő előtti halállal.
  • A teljes értékű növényi táplálék fogyasztása késlelteti, sőt gyakran meg is előzi a legtöbb degeneratív betegség kialakulását.
  • Ha teljes rosttartalmú növényi táplálékot fogyasztunk, nemcsak nagyobb mennyiségeket ehetünk meg anélkül, hogy félnünk kellene a súlygyarapodástól, de általuk optimális egészségre és energiára tehetünk szert egész életünk során.

 

 

 

Kétféle biokémiai rendszer van a szervezetünkben, amelyek  lelkiállapotunk hatására lépnek működésbe. 

A kétféle rendszer kétféle kémiai anyag termelésével jár együtt. Az egyik rombolja, a másik erősíti az immunrendszerünket.

 

Stressz hatására a szervezetünkben epinephrin vagy adrenalin nevű hormon termelődik. Az adrenalin a szervezet erőit mozgósítja, készenlétbe helyezi támadás vagy védekezés esetére. Hatására gyorsul a szívmûködés, tágulnak a vázizom erei és a koszorúerek, szűkülnek a bőr és a nyálkahártya erei, a vérnyomás és a vércukorszint, az oxigénfogyasztás emelkedik, a vércukor-raktározódás csökken. Ezért a hosszan elnyúló krónikus stressz az immunrendszer egyik fõ ellensége, ugyanis a stresszhormonok, az adrenalin és a hidrokortizon negatív hatást gyakorolnak az ellenanyag-működésre.

 

A béke, a szeretet, az öröm, a hit, a bizalom, a hála hatására az endorfinrendszer lép működésbe. Az endorfin természetes hormon, jobb közérzetet biztosít, javítja az egészséget. Csökkenti a fájdalmat, a kimerültség érzetét, serkenti a memóriát, javítja a szexuális életet. Helyrehozza az étvágyat, a vérnyomást és a verejtékezést. Az endorfin a legnagyszerűbb immunerõsítõ. Testmozgással, masszírozással és az egészséges életmód nyolc alapfeltételelének gyakorlásával különösképpen termelõdik.

 

 „Isten adta nekünk az endorfinrendszert, hogy a fizikai és lelki gyógyulásunkat serkentse hit által.” (Dr. Agatha Thrash)