Egészségünkért mi tehetjük a legtöbbet,

értelmes, józan belátással, kiegyensúlyozott étrenddel és sok-sok mozgással. 

 

 

  • Az óráról órára hozott döntéseink határozzák meg az egészségünk állapotát, azt, hogy milyen betegségeket kapunk meg. 
  • A túlsúlyos, kimerült, cigarettán, kávéból, üdítőből, alkoholból, zsíros húsokból, szénhidrátból álló étrend egyenlő a korai megbetegedéssel és az idő előtti halállal.
  • A teljes értékű növényi táplálék fogyasztása késlelteti, sőt gyakran meg is előzi a legtöbb degeneratív betegség kialakulását.
  • Ha teljes rosttartalmú növényi táplálékot fogyasztunk, nemcsak nagyobb mennyiségeket ehetünk meg anélkül, hogy félnünk kellene a súlygyarapodástól, de általuk optimális egészségre és energiára tehetünk szert egész életünk során.

 

 

 

Tudta,

hogy kétféle biokémiai rendszer van a szervezetünkben, amelyek  lelkiállapotunk hatására lépnek működésbe? És a kétféle rendszer kétféle kémiai anyag termelésével jár együtt?

 

1. Stressz hatására az epinephrin vagy adrenalin nevû hormon termelõdik. A mellékvese közvetlenül az idegrendszer parancsára termeli az adrenalint. Az adrenalin úgynevezett szimpatikus hatást vált ki, azaz a szervezet erõit mozgósítja, készenlétbe helyezi támadás vagy védekezés esetére. Hatására gyorsul a szívmûködés, tágulnak a vázizom erei és a koszorúerek, szűkülnek a bőr és a nyálkahártya erei. A vérnyomás és a vércukorszint, az oxigénfogyasztás emelkedik, a vércukor-raktározódás csökken. A hosszan elnyúló krónikus stressz az immunrendszer egyik fõ ellensége, ugyanis a stresszhormonok, a hidrokortizon és az adrenalin negatív hatást gyakorolnak az ellenanyag-működésre.

 

 

2. A béke, a szeretet, az öröm, a hit, a bizalom és a hála hatására az endorfinrendszer lép mûködésbe. Az endorfin természetes hormon,  serkentõ, jobb közérzetet biztosít, javítja az egészséget. Csökkenti a fájdalmat, a kimerültség érzetét, serkenti a memóriát, javítja a szexuális életet. Helyrehozza az étvágyat, a vérnyomást és a verejtékezést. A legnagyszerűbb immunerõsítõ.

Testmozgással, masszírozással különösképpen termelõdik, illetve az egészséges életmód nyolc alapfeltételének gyakorlásával.

 

3. Istenben értelemmel hinni és teljes szívből bízni csak akkor tudunk igazán, ha megismerjük gondolatait, jellemét és szándékát. 

 

 „Isten adta nekünk az endorfinrendszert, hogy a fizikai és lelki gyógyulásunkat serkentse hit által.” (Dr. Agatha Thrash)