Az oxigén az "élet lehellete" (1Móz2,7), egy univerzális üzemanyag, ami nélkülözhetetlen az élet fenntartásához és a test egészséges működéséhez!

 

Személyre szabott regeneráló masszázs

 

Kinek javaslom?

 • Tartós ülő- és álló munkát végzőknek.
 • Mozgásszegény vagy stresszes életmódot élőknek.
 • A megelőzés híveinek.

 

Mire nyújt megoldást?

 • Frissen tartja a vér- és nyirokkeringést, a szervezet sejtszintű oxigén- és tápanyagellátását
 • Szellemi kimerültségre
 • Krónikus fáradtságra
 • Alvászavarokra
 • Pszichoszomatikus (lelki eredetű) panaszok testi tüneteinek enyhítésére pl. stressz okozta fejfájásra, emésztési problémákra
 • Túlterhelt izmok és ízületek okozta mozgásszervi eredetű fájdalmak csillapítására 
 • Állapotromlás megelőzésére pl. pl. gipszelt végtagnál a gipsz alatti izmok sorvadása ellen konszenzuális hatás révén
 • Általános állapotjavításra, betegségek megelőzésére, teljesítőképesség fokozására
 • Aktívan tartani a szervezet önregeneráló folyamatait
 • Lassítani az öregedési folyamatokat

 

Miért masszíroztasson és mozogjon rendszeresen?

 1. A tartós ülő- és állómunka, a mozgásszegény életmód, a mindennapi stressz, a helytelen testtartás miatt az izmok megkeményednek, összehúzódnak és feszessé válnak.
 2. A feszes izmok között az idegek nyomás alá kerülnek, az erek beszűkülnek, a vér- és nyirokkeringés lelassul, az érintett területen akadozni kezd az oxigén- és tápanyagellátás és felhalmozódnak az anyagcseretermékek, ami tovább növeli az izomfeszüléssel járó fájdalmat és tovább csökkenti a mozgásterjedelmet.
 3. A tartósan megfeszült és megrövidült izmok a csontokat is képesek kimozdítani a helyükről, befolyásolják az ízületek egészséges működését  porckopásos és meszesedéses folyamatokat indíthatnak el, az izmokban triggerpontok alakulhatnak ki, ami tovább növeli a fájdalmat, de akár testi asszimetriához pl. gerincferdüléshez is vezethet. 

 

A masszázs célja a vér- és nyirokkeringés fokozásával az oxigén- és tápanyagellátás zavartalan biztosítása, a fájdalom "ördögi" körének megszüntetése.

Mindig az Ön igényeinek, fizikai és pszichés állapotának megfelelően kombinálom az általam ismert masszázstechnikákat és holisztikus módszereket:

 • Svéd masszázs Anatómiára épülő nyugati masszázstípus, egy passzív mozgásforma, a gyógymasszázs alapja. Technikáját, hatását és javallatait Pehr Henrik Ling svéd vívómester és tornatanár ismertette a 19. században. Az izmokra és a kötőszövetekre célzottan adagolt mechanikai inger és fogásrendszer, amely közvetlenül hat a vér- és nyirokkeringésre, közvetetten hat a hormonális rendszerre és az idegrendszerre. Lazán tartja a szöveteket, hosszú távon hozzájárul a mozgásszervrendszer és a szervezet egészségének megőrzéséhez. Frissít, lazít, regenerál, relaxál az alkalmazott masszázstechnikának megfelelően. 
 • Relaxáló svéd masszázstechnika Cél a teljes ellazulás állapotába kerülni. A kezelés során felfüggesztődik a tudatos kontroll, az izmok ellazulnak. Nagyon jó egészségmegőrző technika. Aromaterápiás olajkeverékkel a relaxáció élménye fokozható. 
 • Frissítő svéd masszázstechnika Cél az általános frissítés, hogy javuljon a keringés az izmokban, ezáltal jobb legyen az izomzat terhelhetősége. Hozzájárul a mozgásszervrendszer egészségének megőrzéséhez, javítja a keringést és lazán tartja a kötőszövetet (fasciát).
 • Izomregeneráló svéd masszázstechnika Cél az izomlazítás és a görcsök feloldása. Túlterhelt izmok és ízületek tehermentesítése komplex mélyizom lazítással, görcsök felodásával és a fascia (kötőszövet) rugalmasságának helyreállításával, célzottan a probléma helyén. Kiváló fájdalomcsillapító hát-, váll-, nyak-, könyök-, és derékfájdalom esetén. Teljes testen vagy részterületeken alkalmazzuk.
 • Köpölyös vákuumtechnika Egy ősi, népi gyógyászati módszer, mely napjainkban a fasciális (kötőszöveti) szemléletmód térnyerésével nemzetközileg elfogadott manuális fascia kezelő technika. Értágító hatása helyileg a kötőszövetben és az izomzatban intenzíven fokozza a vér- és nyirokkeringést, hatékonyan oldja az izomcsomókat, nyújtja az izmokat, csökkenti az izomfeszülésből adódó fájdalmat. Csak kiegészítő technika, önállóan nem alkalmazom.
 • Do-in önmasszázstechnika Japán módszer, amely a testi-lelki egészség megőrzésére szolgál. Légzőgyakorlatokbólkitartott mozdulatok, feszítések sorozatából áll. Önmasszázselemei közül a legfontosabbak az ütögetések, simítások és a pontnyomások. Az otthon végezhető gyakorlatok egyszerűek, bármely korosztály alkalmazhatja és biztonságosan végezheti. Csak kiegészítő technika.
 • Kézfej- és fül pontkezelés A nyugati és a keleti medicina kiváló ötvözete, hatékony állapotfelmérő és kezelő módszer, fájdalomcsillapító megoldás mozgásszervi (izom- és ízületi) panaszokra. A metodikát Park Jae Wou dél-koreai tudós, orvos professzor dolgozta ki 1974-ben, mely eltér a jelenleg Európában használt rendszerektől (reflexológia, akupresszúra). A kezelés az érzékeny pontok feltérképezéséből és presszúrás stimulálásukból áll, ami gyógynövényes magokkal történik. Nem túl kellemes, de hatására akár már az első alkalommal elmúlhat olyan fizikai túlerőltetés, enyhe meszesedés vagy kopás okozta fájdalom, amelyet még a Rötgen, CT, MR nem mutat ki. 
 • Fülakupunktúra Hasznos feszültségoldásra, méregtelenítésre, álmatlanságra, elvonási tünetek (sóvárgás) enyhítésére, pszichoszomatikus eredetű fejfájásra, gyomorfájásra, gyógyszermérgezésre. Masszázzsal kombinálva hatása megsokszorozható. Dr. Michael Smith amerikai pszichiáter által kifejlesztett 5 pontos kombináció során fülenként a vegetatív idegrendszer két pontját, a vese, tüdő és máj pontokat stimuláljuk tartós tűvel vagy gyógynövényes magokkal. A kezelés a nyugati orvoslás szerint a vegetatív idegrendszer egyensúlyának helyreállításával oldja a feszültséget és méregtelenít. A Hagyományos Kínai Orvoslás szerint az energetikai diszharmóniát szünteti meg és támogatja a szervezet önregeneráló folyamatait. Csak kiegészítő kezelés, önmagában nem alkalmazom.
 • Aromaterápiás illóolaj keverék A masszázs során felszabaduló illatanyagok hatóanyagai belégzés útján és a masszázs során keletkező vérbőség által a bőrön keresztül a vérkeringésbe jutva aktivizálódnak. Ez a komplex hatás beindítja a szervezet önregeneráló folyamatait, személyre szabottan segíti az ellazulást, csökkenti az enyhe légúti panaszokat, izomfeszüléseket. 
    

Masszázs időtartama: 

 • 60 perc: Teljes testen (vállöv, karok, derék, lábak) vagy célzottan egy vagy két területen

 

"Az elégtelen oxigén és a megbetegedés közötti kapcsolat már bizonyított.”
(Dr. W. Spencer Way, Journal of the American Association of Physicians)

 

Foglaljon időpontot most! http://www.naturalrelax.hu/index.php/idopont

Mobil: +36202554096