Szeretettel köszöntök minden kedves Látogatót!

 

A Natural Relax Stúdió Érd újfalusi részén, diszkrét, kellemes környezetben lehetőséget ad a mindennapi életben hasznos tudás átadására, amely eszközként az ember kezében megkönnyíti a mindennapokat, segít rálátni életünk és létezésünk összefüggéseire, rátalálni a belső békére, a nyugalomra, a körülményeinktől független boldogságra. A cél minden esetben a prevenció, az egészséges testi - lelki állapot fenntartása és megőrzése!


Várom szeretettel!

G. Rácskai Gyöngyi

 

Bemutatkozás

Számtalan előadáson, szemináriumon, tanfolyamon vettem részt az elmúlt évek során. Ezek mind hozzásegítettek ahhoz, hogy felismerjem, ezen a síkon egyedül képtelenek vagyunk legyőzni a gyengeségeinket, mint pl. a félelmeinket, az önzéseinket (a hatalom, a birtoklási, az elismerés utáni vágyainkat) a szokásainkat, a türelmetlenségünket stb.. Megtapasztaltam, hogy minden gyógymód csak részleges javulást hozhat, mert a testünk állapota szorosan függ a lelkünk állapotától. Lelkünk állapotát pedig a gondolatainkon keresztül az érzelmeink hatására hozott döntéseink, cselekvéseink határozzák meg. Megfigyeltem, hogy az érzelmeinken (belső reakciómon) nem tudunk uralkodni, mert az ösztönösen jön, de az akaratunkkal a gondolatainkat ellenőrizni és irányítani tudjuk! Vagyis bármikor szabadon változtathatunk a gondolkodásmódunkon és a másokhoz való hozzáállásunkon.

De milyen gondolatok közül válogathatunk? Alapvetően más emberektől az őseinktől, a szüleinktől öröklött,  a környezetünktől átvett, tanult hitrendszerekből, mintákból, emlékekből, tapasztalatokból, szokásokból, amit ráadásul a velünk született személyiségünk is irányít. Amikor gondolkodunk és megoldást keresünk egy-egy élethelyzetre, az elménk ebből a "véges tudástárból" válogat és cselekszik! Így a berögzült gondolataink fogságában élve, megragadva egy alacsony energetikai (testi/gyermeki) "akarom" tudatszinten, nem is csoda, hogy gyakran érezzük magunkat boldogtalannak és megbetegszünk. De hogyan lehetünk boldogok? A Biblia tanítása szerint egyetlen egy útja van. Ha az akaratunkat hajszló gyermeki tudatszintről felemelkedünk az érett felnőtt ,"a másik hasznát kereső" tudatszintre, jellemünk csiszolásával. Vagyis ha megtanuljuk egymást tisztelni, elfogadni, egymásnak megbocsátani, stb.! Röviden,  ha megtanulunk emberként, egymást szeretve élni. De kitől tanulhatjuk ezt meg? Egymástól? Önmagunkból merítve? Kétlem. 

Hiszem, hogy ha az elménket tudatosan az emberi bölcsességnél egy magasabb tudatszintű bölcsességgel, vagyis az élő Teremtő gondolataival tápláljuk, akkor a döntéseink és a cselekedeteink is magasabb szinten fognak megnyilvánulni. Így boldogabb, örömtelibb életet élhetünk, ami hatással lesz a környezetünkre is! Hiszem, hogy a Teremtő, a körülményeinktől függetlenül mindnyájunknak egyenként, személyre szabott ajándékokkal teli, békés életet tervezett el. De ahhoz, hogy ezeket az ajándékokat megkapjuk, először meg kell ismernünk Őt és az Ő Szeretet Törvényét! Ehhez nyújtok segítséget.

Hitvallásaim:"Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével (gondolattal, szóval) is, amely az (élő) Istennek szájából származik." (Mt 4,4) "Csak annak van hatalma felettünk, ami az elménkben van!" (David R. Hawkins)

 

Végzettségek

 • 2016 - 2018 Emelt szintű bibliaoktató - Sola Scriptura Teológiai Főiskola - Biblikumok szakirány (Oklevél minősítése: kiváló, diplomamunka címe: Az őskeresztény vallás az első században)
 • 2013 - 2014 Biblia-alapú lelkigondozó - Sola Scriptura Teológiai Főiskola - Biblia-alapú lelkigondozás szakirány (Oklevél minősítése: kiváló, diplomamunka címe: A lelkigondozói beszélgetés, mint gyógyító eszköz)
 • 2012 - 2013 Fülakupunktúrás addiktológus-természetgyógyász - Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ(Oklevél minősítése: jeles)
 • 2005 - 2008 Művelődésszervező - Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar (Oklevél minősítése: jeles, diplomamunka címe: Rippl-Rónai József(1861-1927): egy magyar nabi)
 • 1999 - 2002 Pénzügyi tanácsadó vállalkozási szakon - Perfekt Rt.(Felsőfokú szakképesítés minősítése: közepes)

Egyéb tanulmányok, képzések

 • 2018. Stresszkezelés modern és hagyományos módszerekkel (akkreditált természetgyógyász továbbképzés, Dr.Petró A. Mátyás)
 • 2018. Do-in gyakorlatvezető képzés (Nemzetközi Shiatsu Iskola,Madocsai Eszter)
 • 2017. OH-kártya instruktor képzés (Németh Loránd,Fodor Józsa)
 • 2017. Svédmasszőr, Frissítő masszőr, Testkozmetikus képzés (Pedi-Suli, Jécsai Éva, Nyerges Tamásné)
 • 2016. Spirituális Választerápia 1. (Dr. Czakó Éva)
 • 2016. Fénypontok 1.2. kezelő képzés (Nyírő Viktor)
 • 2016. Kronobiológiai pszichogenetika, kapcsolat analitika, bioritmológia 1.2.3. (Czakó Gabriella)
 • 2015 - 2017 Tradicionális Reiki mester-tanár képzés (Komjáthy János)
 • 2015. Bach-virágterápia tanácsadó képzés (Kőszegi Zsuzsanna)
 • 2015. Access Bars kezelő képzés (Kun Eszter)
 • 2015. Frissítő-lazító, relaxáló masszázs,wellness-, aromaterápiás masszázs(Esse Oktatóközpont, Koomjáthy János)
 • 2014 - 2015 Teológia MA - Szociáletika szakirány (Evangélikus Hittudományi Egyetem)
 • 2013. Frissítő talpmasszázs (Medicenter, Kostkáné Bédi Mária)
 • 2013. Kéz,lábfej,fül speciális pontjai Park Jae Wou szerint (akkreditált természetgyógyász továbbképzés, Árendás László)
 • 2013. Fitoterápia szakképzés (Konnektív Felnőttképző, Sári Róza)
 • 2012 - 2013 Egészségügyi és természetgyógyász alapvizsgák (GYEMSZI- Egészségügyi Továbbképző Intézet)