Hogyan szabadulj meg a belső konfliktusaidtól?

Először is vesd ki a szívedből az ítélkezést, a gyűlöletet, a keserűséget, az irigységet, a neheztelést, a megbocsátatlanságot, a versengést. Ezeknek egyáltalán ne adj teret az életedbe!

Másodszor pedig próbáld befogadni azt, hogy minden ember, aki körülötted van, az az élő Isten által lett odahelyezve, hogy a TE javadat szolgálja. Akár segítenek neked, akár azt gondolod, hogy ellened vannak, egyáltalán nem számít. Mert minden az Isten tervének a része azért, hogy előreléptessen téged. Ezért örülj nekik, tartsd őket tiszteletben, mert szerepet játszanak. Te is, én is és mindnyájan a saját szerepünket játszuk.  Ennek felismerése segíthet feloldani a benned zajló konfliktusokat, bár akkor jöhet el a teljes lelki békesség, ha ismered a forgatókönyvet.

Ne fecséreld el az idődet! Ne foglalkozz azzal, hogy mások mit tesznek és mit gondolnak rólad. Az az ő dolguk, nem a tied. Használj ki minden percet, élj békességben mindenkivel! Örülj a pillanatoknak és légy hálás, hogy lehetőséged van fejlődni!

 

Szerettel: G. Rácskai Gyöngyi

Fotó: Pixabay