Miért masszíroztassunk rendszeresen? 

 

Mert,

 

  • a túlerőltető, a tartós ülő- és állómunka, a mozgásszegény és stresszes életmód miatt az izmok megkeményednek, összehúzódnak és feszessé válnak.

  • a feszes izmok között az idegek nyomás alá kerülnek, az erek beszűkülnek és a vér- és nyirokkeringés lelassul.

 

  • az érintett területen akadozni kezd az oxigén- és tápanyagellátás és felhalmozódnak az anyagcseretermékek, a kötőszövet (fascia) veszít a rugalmasságából, ez a folyamat izomfeszüléssel járó fájdalmat okoz és csökkenti a mozgásterjedelmet.

  • a tartósan megfeszült és megrövidült izomok a csontokat is kimozdíthatják a helyükről befolyásolva az ízület egészséges működését. Porckopásos és meszesedéses folyamatok indulhatnak el, trigger pontok alakulhatnak ki az izmokban, ami tovább növeli a fájdalmat és akár testi asszimetriához, antalgiás testtartáshoz vagy gerincferdüléshez is vezethet.

  • számtalan fizikai tünet, mint pl. hát-, nyak-, derék-, váll-, fejfájás, fáradékonyság, ingerlékenység, látási- és koncentrációs zavar, belgyógyászati-, nőgyógyászati-, urológiai és egyéb gyulladás stb. eredete lehet az izmok és az ízületek megkeményedése, melyek kezdetben csak fájdalmat okoznak, de idővel kialakíthatnak súlyosabb betegségeket is.

  • a masszázs az egyik leghasznosabb időtöltés az izomszövet rugalmasságának és jó állapotának megtartásához, az endorfin hormon felszabadulásával a fájdalomcsillapításhoz. A helyes felfogás és a helyes életmód biztosítja hosszú távon az egészségünket. Szánjunk időt az egészségünk megőrzésére, hogy nehogy kétszer annyi időt kelljen szánni a betegségeink kezelésére.

 

"Elégtelen oxigén elégtelen biológiai energiát jelent, ami megnyilvánulhat enyhe kimerültségben is, de akár életet veszélyeztető megbetegedésekhez is vezethet. Az elégtelen oxigén és a megbetegedés közötti kapcsolat már bizonyított.”

(Dr. W. Spencer Way, Journal of the American Association of Physicians)

 

 

Az oxigén az "élet lehellete" (1Móz 2,7), egy univerzális üzemanyag, ami nélkülözhetetlen az élet fenntartásához és a test egészséges működéséhez!

 

Foglaljon időpontot most! http://www.naturalrelax.hu/index.php/idopont

Mobil: +36202554096