Miért mozogjunk és masszíroztassunk rendszeresen? 

 

  • Mert, a tartós ülő- és állómunka, a túlerőltetett sport, a mozgásszegény és stresszes életmód miatt fascia (kötőszöveti) disztorzió alakulhat ki (szétnyílhat, betüremkedhet az inak, szalagok, izmok eredések és tapadások közé, vagy akár az alsóbb rétegekből felhúzódhat a felsőbb rétegekbe) és az izmok összehúzódhatnak és feszessé válhatnak.
  • A feszes izmok között az idegek nyomás alá kerülnek, az erek beszűkülnek és a vér- és nyirokkeringés lelassul. Az érintett területen - akadozni kezd az oxigén- és tápanyagellátás, - felhalmozódnak az anyagcseretermékek, a fascia (lágy és feszes kollagén tartalmú kötőszövet) veszít a rugalmasságából, nem tud folyamatos csúszást biztosítani a különböző izomrétegek, testtájak és szervek között, ami izomfeszüléssel járó fájdalmat okoz és csökkenti a mozgásterjedelmet.
  • A tartósan megfeszült és megrövidült izomok, a disztorziós fascia a csontokat is kimozdíthatják a helyükről befolyásolva az ízület egészséges működését. Porckopásos és meszesedéses folyamatok indulhatnak el, trigger pontok alakulhatnak ki az izmokban, ami tovább növeli a fájdalmat és akár testi asszimetriához, antalgiás testtartáshoz vagy gerincferdüléshez is vezethet.
  • Számtalan fizikai tünet, mint pl. hát-, nyak-, derék-, váll-, fejfájás, fáradékonyság, ingerlékenység, látási- és koncentrációs zavar, belgyógyászati-, nőgyógyászati-, urológiai és egyéb gyulladás stb. eredete lehet az izmok és az ízületek megkeményedése, a fascia disztorziója, melyek kezdetben csak fájdalmat okoznak, de idővel kialakíthatnak súlyosabb betegségeket is.
  • A masszázs az egyik leghasznosabb időtöltés az izom- és fascia rugalmasságának és jó állapotának megtartásához, a természetes fájdalomcsillapításhoz, az endorfin hormon felszabadulásával a stresszoldáshoz. A helyes felfogás és a helyes életmód biztosítja hosszú távon az egészségünket.

 

"Elégtelen oxigén elégtelen biológiai energiát jelent, ami megnyilvánulhat enyhe kimerültségben is, de akár életet veszélyeztető megbetegedésekhez is vezethet. Az elégtelen oxigén és a megbetegedés közötti kapcsolat már bizonyított.”(Dr. W. Spencer Way, Journal of the American Association of Physicians)

 

Az oxigén az "élet lehellete" (1Móz 2,7), egy univerzális üzemanyag, ami nélkülözhetetlen az élet fenntartásához és a test egészséges működéséhez!

"Ha nincs időd az egészségedre, majd lesz időd a betegségedre!" (Konfuciusz)

 

 

Foglaljon időpontot most! http://www.naturalrelax.hu/index.php/idopont

Mobil: +36202554096