A víz, Isten ajándéka!

"A tiszta víz a menny egyik legcsodálatosabb áldása egészségben és betegségben egyaránt." (E.G.White)

 

Minden élőlény folyamatos vízellátásra szorul. Mivel szervezetünk valamennyi szerve vizet igényel és testünk közel 70 %-át víz teszi ki, ezért víz nélkül az ember legfeljebb néhány napig bírja ki.

A víz nélkülözhetetlen a megfelelő vérkeringéshez, mivelhogy az emberi testben a vér közel 90 %-a víz. A véráram látja el oxigénnel és tápanyagokkal a test minden egyes sejtjét, és szállítja a sejtekből származó salakanyagokat kiválasztás céljából a vesékhez, a tüdőkhöz és a bőrhöz. A véráram közvetítésével közlekednek a fehérvérsejtek is, amelyek megvédik a szervezetet a kórokozó mikroorganizmusoktól.

Minden szerv és testi funkciónk vizet igényel: légzés, emésztés, kiválasztás, hormontermelés, hőmérsékletszabályozás, izmok, csontok, inak kenése, sérülésekkel szembeni védelem a szövetek kipárnázása révén. Ha mindazt a vízmennyiséget, amit szervezetünk egyetlen nap leforgása alatt elhasznál, szájon át kellene magunkhoz vennünk, naponta 40.000 pohár vizet kellene meginnunk! Szerencsére azonban a test csodálatos vízmegőrző mechanizmusokkal rendelkezik.

Naponta kb. tíz pohárnyi vizet veszítünk el az alábbi utakon keresztül:

  • A vesék - öt és fél pohárnyi vizeletet választanak ki.
  • A tüdők - két pohár vizet veszítenek el a légzés során.
  • A bőr két pohár vizet párologtat el.
  • A gyomor-bélrendszer - fél pohár vizet ürít ki a széklettel.

Az emberi szervezetnek egyharmadnyival több vízre van szüksége, mint amennyit a szomjúságérzete diktál. Az alábbi módszer alkalmazásával könnyebben gondoskodhatunk testünk vízszükségletéről:

  • Igyunk meg két pohárvizet felkeléskor, két pohárral délelőtt, két pohárral délután, valamint újabb két pohárral lefekvés előtt. Annyi vizet fogyasszunk, hogy vizeletünk színe mindig halvány maradjon.

A tiszta, szénsavmentes vizet nem helyettesíti semmi!!

 

Szeretettel: G. Rácskai Gyöngyi

Forrás: Dr. Mary Ann McNeilus: Isten gyógymódja 

Kép: pixabay.com